Skip to Main Content

Uroliet-analyseservice

Blaas- en/of nierstenen zijn een veel voorkomend probleem bij honden en katten. Voor een optimaal voedingsadvies is de kennis van de samenstelling van urolieten belangrijk. Door een samenwerking met het Minnesota Urolith Center (MUC) geeft Hill’s Pet Nutrition de dierenartspraktijken de mogelijkheid om de urolieten gratis te laten analyseren.

Hoe werkt het?

 1. Login of registreer uw praktijk op de website van het Minnesota Urolith Center
 2. Stuur de stenen samen met het geprinte registratieformulier in een verzegelde verpakking naar het vermelde Hill’s adres in Breda. Bekijk hier de uitgebreide uitleg hoe dit werkt.
 3. Alle stenen worden vanuit ons kantoor naar het Minnesota Urolith Center gestuurd, waar ze uitgebreid worden geanalyseerd.
 4. U ontvangt de resultaten van de analyse na ongeveer 2 weken.

De voordelen van de uroliet-analyseservice

 • Gratis steenanalyse
 • Nauwkeurige en complete analyse
 • Resultaten beschikbaar binnen 2 weken
 • Diagnose, aanbeveling voor de behandeling en specifiek voedingsadvies
 • Permanent digitaal overzicht van aanvragen en resultaten

Minnesota Urolith Center App

Heeft u de Minnesota Urolith Center Mobile App al gedownload? Deze applicatie heeft verschillende functies, waaronder het voorspellen van het type urolieten.

 • CALCURAD: met de 'CALCURAD' functie kunt u een foto maken van een laterale röntgenfoto van de blaas van de hond die u de uroliet(en) toont. De app zal vervolgens het type steen voorspellen, met behulp van een machine learning algoritme en meer dan 15.000 beelden van urolieten.
 • CALCULATE: voorspelling van urolieten op basis van demografische gegevens. Dit berekeningsmodel zoekt in de MUC-database, met meer dan 1 miljoen gegevens, naar het type urolieten die demografisch vergelijkbaar zijn met die van uw patiënt.
 • Heeft u stenen verzonden? Bekijk in de app ook de voortgang van het analyseproces, de resultaten van de analyse en het bijbehorende voedingsadvies.

Download nu de app op Google Play:https://bit.ly/2WJDcb5 of de App Store: https://apple.co/3fySiJn.

 

Over het Minnesota Urolith Center

Sinds de oprichting in 1981 heeft het Minnesota Urolith Center urolieten van meer dan 1,7 miljoen patiënten geanalyseerd. Het onderzoekscentrum is onderdeel van de University of Minnesota en wordt ondersteund door vrijwillige bijdragen van huisdiereigenaren, dierenartsenpraktijken en educatieve schenkingen van Hill's Pet Nutrition.
Lees hier meer over het Minnesota Urolith Center.